Står

Det är svårt att avgöra hur mycket Tuva utvecklas varje vecka numera. Det händer så mycket hela tiden och "vad som hände när" är inte sånt vi skriver upp. Men hon har lärt sig stå. Helt själv utan stöd. Hon kan ställa sig upp från sittande på golvet. Hon vinglar och fumlar och landar oftast på rumpan. Hon går absolut inte. Hon har inte ens försökt. Men stå kan hon. Gärna framför hundarnas bädd så hon kan kasta sig i den. Det är lite av en ny hobby hon har skaffat sig här hemma. Om man bortser från lära-gå vagnen. Som är det absolut roligaste. Den kör hon mellan rummen som hon stulit den. Hon kan inte styra eller vända. Så det nöjet kräver att jag eller Micke jagar efter. Hon kan hålla på hur länge som helst.

Kika gärna in på min andra blogg HÄR.

I veckan har vi varit på informationsträff på biblioteket via föräldragruppen. Det resulterade i att jag fick mig ett lånekort och lillan fick låna ett Alfons spel, som inte var särskilt bra, försökt roa Tuva i lekparken - vilket var stört omöjligt då exakt allt var superäckligt enligt henne, fönstershoppat på strömpilen, shoppat nya mössor åt Tuva på Intersport och HM, hälsat på hos Tuvas mormor tillsammans med Tuvas moster och barn, varit på öppna förskolans höstfest tillsammans med Jennie, Ebba, Anna och Maja. Storhandlat på Coop forum en lönefredag (gör aldrig om det), Tuvas farmor har suttit barnvakt (på riktigt för första gången) så vi kunnat fira min 30 års dag, haft syrran och och barn på besök.



Roligast på lekparken var gunghästarna.


Superkul


Gungan dög en liten stund.


Nöjd för stunden i pappas famn.


Äckliga sand.


Senaste hobbyn...


och igen.


Hon utforskar allt.


Med hjälp av lära-gå vagnen.



Öppna föris med Maja och Ebba (gissa vad som var roligast där).


Vinkar hejdå.


Kramar familjen.

Krupp

Fort går det så var det måndag igen. Nu är det bara två veckor kvar tills jag böjar jobba och det är Mickes tur att vara hemma. För Tuvas del kvittar det vem av oss som är hemma med henne. Men det blir nog en omställning i början. Hon är ju van att jag alltid är med henne. Nu blir det Micke som är det istället. Jag tror det kommer gå jättebra. Men känner lite ångest övar att min tid gick så fort förbi.

Jag har varit med Tuva till en barnläkare idag. På vårdcentralen. Hon har fått en rätt obehaglig hosta nattetid och jag misstänkte (falsk) krupp. Det gjorde läkaren med efter mn beskrivning. Det känns sådär. Jag hoppas den inte blir så jobbig att hon får andningsnöd. Det känns inte allt för stimulerande att bränna iväg till akuten i ilfart mitt i natten. Det är inte alls så illa den här gången. Jag är mer orolig för kommande gånger. Läkaren sa nämligen att alla luftvägsvirus kommer resultera i (falsk) krupp dom närmaste åren. Typsikt. Kunde hon inte fått slippa det.

Glöm inte kika in på min andra blogg HÄR.

Eftersom syrran skadat handen och blev tvungen att operera har vi umgåtts rätt mycket med henne på senaste. Av naturliga skäl. Så mycket annat har det inte blivit av, förutom en playdate med Jenny och Malte från mammagruppen på busplaneten. Några promenader och storstäd mellan allt också.



Denna sovställning ser extremt obekväm ut.


Rasmus spelande bil är otroligt fascinerande.


Bästa Rasmus.


På promenad i finvädret.


Mammamys.


Äter själv...


...och dricker själv.


Roligast på busplaneten var att äta bollar.


Tuva var inte så imponerad över dom svävande bollarna.


Närbild på sötaste fröken.


Rejs fram och tillbaka med lära-gå vagnen varje dag.


Med en paus i hundarnas bädd.



Kramar familjen.

Busfröken

Min tanke är att försöka uppdatera denna blogg varje vecka. Uppenbarligen fungerar det inte allt för bra. Förmodligen kommer det fungera ännu sämre när jag börjar jobba igen. Men jag tänker ändå försöka hålla båda vid liv. Så gott som. Tuva har blivit en riktig busfröken här hemma. Hon gör allt hon inte får göra och tycker det är väldigt kul. Hon förstår inte riktigt när jag säger till henne heller. Inte ens på skarpen. Utan hon skrattar bara och försöker göra om samma sak igen. Hon behöver väldigt mycket mer stimulans nu än för bara någon vecka sedan. En hel dag hemma inne är jobbigt för henne. Hon blir grinig och svår att ha att göra med. Hon kräver något typ av äventyr varje dag. Oavsett om det är en promenad i vagn eller busdejt med kompis. Ut måste hon. Stora tjejen har hunnit blivit 11 månader också. Snart ett år. En till tand har hon fått också. Numera har hon 6 st.

Vi har inte gjort så fasligt mycket på senaste (trodde jag). Det ser ni på min andra blogg HÄR. Vi har varit på playdate hos Jennie och Ebba, några lugna dager eftersom Tuva varit förkyld, promenader i höstvädret, besökt Leos lekland för första gången (Tuva tyckte det var jättekul), traskat på stan, mammadejt hos Jennie med familj då vi även passade på att ta gruppfoto på hela mammagruppen, följt med min kära syster till både primärvården och sjukhuset, fått besök av syrran och Rasmus, jag har klippt mig, besökt Tess föräldrar och jag har börjat förbereda för återgång till jobbet.



Leker med Ebba


Promenad i höstrusket


Bus på Leos


Mammagruppen


Alla barnen


Fika och bus efteråt


Tuva vilar lite på mattan när hon blir trött på kvällen


Bästa rasmus och moster på besök


Tuva över på att gå med lära-gå vagnen varje dag


Nya kavat skorna från tradera


Min nya frisyr



Kramar familjen.

Full rulle

Tuvas 6:e tand har kommit i veckan. Det i samband med snor har gjort att hon har sovit lite halvdåligt på nätterna dom senaste dagarna. Fördelen med det är att hon sover lite längre på mornarna istället. Men lite halvdrygt är det allt att springa över till henne varannan timme för att ge henne tutten.
Skor och galon set har jag inhandlat. Så vi kan vara ute lite mera. Då slipper hon sitta i vagnen hela tiden. Än har vi inte invigt det. Idag hade varit en bra dag om det inte blåst så hemskt. Skorna fyndade jag på loppis helgen. Dom och lite leksaker en mössa och en klänning. Riktigt billigt kom jag undan. Det gillas. Jag tror jag fortsätter hänga på loppis.
Igår var vi och hälsade på Sussie med familj. Hon hade tagit fram en hel kartong med kläder och skor till Tuva. Det uppskattas väldigt mycket. Jag väntar bara på pris nu. Så jag inte behöver känna mig så sniken.

I veckan har vi gjort rätt mycket. Vi har hälsat på Linda och fått nosa på en två veckor gammal bebis, vi har gått på älvs promenad med syrran i finvädret, vi har ätit middag hos Tuvas mormor, vi har fått besök av Issa och Juno, vi har varit på Wiggos födelsedagskalas och firat Pontus födelsedag (samma dag), jag har fyndat på loppis samtidigt som Micke och Tuva fick besök av både Palle och Patrik och till sist har vi hälsat på Sussi med familj och myst med 3 veckors kattungar, blivit bjudna på middag och fått med oss en hel kartong kläder och skor hem.

Kika gärna in på min andra blogg HÄR.




På promenad efter älven.


Tuva äter banan.



Bästa Wiggos kalas.


Vilar lite på golvet.


Blåslagen hjälte (hon välte en bok rakt på ögat stackarn).


Ordning och reda.... eller.


Först tyckte hon kattungarna var lite läskiga.


Riktigt roligt med andra barn.



Kramar familjen.

RSS 2.0