Tummen

Den här veckan har Tuva upptäckt tummen mer och mer. Hon petar ut tutten och sticker in tummen. Hon har inte riktigt förstått att hon ska suga på den utan sitter och halv suger halv biter på den istället. Detta är väldigt frustrerande då jag inte vill att hon ska bli en tumsugare. Så jag får hela tiden sitta och vakta. Så fort tummen åker in tar jag bort den och petar in tutten istället.

I veckan har vi varit på stan med Elise och Wille, vi har varit på födelsedagsfika hos Jennie och Ebba då vi hann träffa Therese och Fanny i dörren. Cilla och Nils har varit hit på fika. Vi har våldgästat moster och kusinerna, idag besökte vi farfar och Lena. Jag inser nu att mina lugna och oplanerade veckor sällan blir särskilt lugna och oplanerade :P Det är verkligen så att tiden bara försvinner.


Gizmo vill gärna vara nära Tuva hela tiden :)



Tuva blev lite störd i sitt försök att äta brallan när Gizmo ville få plats brevid


Sötaste ängel <3


Skrattar åt kompisarna i sängmobilen


Födelsedagsfika hos Jennie och Ebba


Tisdagsmiddag på donken


Händer är bland det intressantaste som finns


Kramar familjen.

Prat

Jag tycker att lillan har blivit jätte stor väldigt fort. Hon har börjat prata jätte mycket - det har hon gjort länge men det börjar komma mer och annorlunda ljud. Hon har allt i munnen, inte så mycket för att suga på längre utan hon biter. Jag är lite orolig att det börjar nalkas tänder. Än har jag inte känt något men jag hoppas att hon har tänkt vänta ett par månader till med det. För jag är inte så sugen på att fortsätta amma om det kommer en liten tand eller två.

I veckan har det varit rätt lugnt. Farmor och Kalle har varit förbi, jätte tajmat var det lillans grinigaste kväll på länge. Hon har iofs fått mycket mer humör och det kan spela roll vem som håller i henne när hon är på det värsta.
Vi fick träffa lilla söta Fanny på öppna förskolan i tisdags. Vi var på riktigt småttis 0 - 8 månader. Det var trevligt, vi ska försöka få oss dit varje tisdag tills babysången börjar. Moster Emma har hälsat på med bästa Rasmus. Marie har varit här och nosat lite på lillan. Vi tog en tur ut till Ytterboda och hälsade på hos Sussie och Jimmy i lördags, det blev även en fika hos mormor då. Idag har vi varit ut till Obbola och kollat på Danne och Tinas nyköpta hus.

Jag kommer försöka hålla denn blogg bara som bildblogg. Jag har därför skapat en till blogg som jag kommer försöka uppdatera varje dag där jag mer ingånde kommer ta upp vad som händer på dagarna, tankar och funderngar.
http://lottaume.blogg.se/



Kalle och lillan


Bästa kusin Rasmus


Söta lilla Fanny


Jag, lillan och Gizmo myser i soffan (taget med min skitdåliga mobilkamera därav kvalitén på bilden).


Pappa och lillan


Sötaste busungen

Kramar familjen.

Fullspäckad vecka...

Som jag misstänkte redan förra veckan så blev även denna vecka full planerad fast jag egentligen inte planerat så mycket. Vi började veckan med lillans vaccinering. Stackars liten, hon grinade (skrek) så hon blev alldeles röd i ansiktet. Tur pappa var med som kunde trösta eftersom jag tyckte det blev för jobbigt och gick ut när hon skulle få andra sprutan. Hon klarade sig från feber så därför tog vi en promenad med Tess på stan på tisdagen.
I onsdags (den enda dagen på veckan det snöade) tyckte vi det var en lysande ide att hälsa på Elise och Wille ute i skogen. Elise var så snäll och lät mig ställa bilen i deras varm garage så den tinade fram ordentligt. Nackdelen med det är att jag insåg hur skitig den verkligen är :P Elise bjöd på en jätte god lunch och blåbärspaj. Jätte trevligt :D Måste vi göra fler gånger.
I torsdags var vi på föräldraträff. Jag får inte riktigt ihop det. Man fick en fråga när bvc gjorde hembesök om man ville vara med i en föräldragrupp. Man gör då ett aktivt val - ja eller nej. Tydligen ska vi och 8 andra svarat att vi vill vara med, men på båda träffarna som hunnit vara har det varit jag och Tuva och 3 andra barn. Dom flesta andra har inte hört av sig utan bara skitit i att fara. Varför väljer man då att vara med? Själva poängen för min del är ju att få träffa andra som bor i närheten med barn som är lika gamla. Nä fy på er! Jag får satsa på öf i stället.
På kvällen kom Anna och hälsade på.
I fredags tog vi en tur ut till Sävar och hälsade på Issa och Juno i deras jätte fina stora hus :) Sötaste Juno var jätte fascinerad av Tuva, nästan så hon försökte rymmas i mitt knä med för att få komma så nära som möjligt.
Så på lördagen tänkte jag att nu ska vi inte göra nånting :) Det blev nästan så, på kvällen kom farmor och hälsade på. Tyvärr hade Tuva inte sovit nästan nått på dagen eftersom jag tyckte det var för kallt att söva henne i vagnen ute. Så hon var super grinig.
Idag har vi varit och hälsat på hos morfar och skrivit ut lite bilder som jag har ramat in. Dom ska upp på väggen i lillans rum.
Nästa vecka har jag faktiskt tänkt ta det lite lugnare. Än så länge har jag nog bara öf planerat, känns väldigt skönt.


Med pappa och Diva i soffan


I sängen


Sötast


Brallan är jätte intressant


Vi har tagit fram barnstolen i veckan, med lite hjälp sitter hon själv :)


Söta Wille och Tuva


Kramar familjen.

Nya vänner :)

Den här veckan började väldigt lugnt och stillsamt måndagen och tisdagen hade vi inget alls planerat men sen lyckades jag planera in aktiviteter varje dag efter det utan att faktiskt planera. Tycker jag är är en rätt bra bedrift :P Jag misstänker att nästa vecka kommer sluta på samma sätt.

När man har barn är det lätt att hitta nya bekantskaper bara man är beredd att ta sig ut och hitta på saker. Det tycker jag är jätte kul. I veckan har vi tagit en lunch och en stadsrunda med Elise och hennes barn. En jobbarkompis som det visade sig att vi kom väldigt bra överens med. Vi har även hälsat på Jennie och Ebba som vi träffade på babymassagen. En långpromenad och 5 timmars fika, hur trevligt som helst. Det kommer bli jätte bra när Tuva blir lite större eftersom både Elise och Jennies yngsta barn är födda samma år som Tuva.

Sussie bjöd med mig på en The Studio fotografering. Jag har varit på en tidigare när jag var någon månad gravid, det var inte lika roligt eftersom det var svårt att avgöra om jag var gravid då eller bara lite små tjock. Så därför var det självklart att jag ville följa med Sussie dit igen :D Jag packade med mig Tuva och 3 ombyten och hade en jätte rolig dag. Vi fick fantastiskt fina bilder på mig och Tuva tillsammans :D

Middag hos mormor tillsammans med moster Emma och kusinerna har vi hunnit med också.

Imorgon ska Tuva få första vaccineringen, håll tummarna för att det går bra och att hon slipper feber.





Soffmys med Gizmo och Diva


Tuva har börjat säga brrrrr, super gulligt <3


Såhär trött är hon vid sängdax ;)




The Studio bilder






Middag hos mormor


Fika hos Jennie, observera att lillan sitter i egen stol för första gången :D


Söta Ebba

Kramar familjen :)

Nytt år :)

Nytt år och nya tag. Det känns skönt att stressen med jul och nyår är över och man kan återgå till vardagen. Nu måste jag bara hitta ett nytt projekt jag och Tuva kan roa oss med på vardagarna. Öppna förskolan ligger väldigt bra till.
Just nu är det skrämmande tyst här hemma. Micke har slut på julledigheten så han är på jobbet och Tuva ligger och sover i banvagnen. När man vant sig med allt liv som hör barn till så blir det nästan litet tomt och ensamt när det är helt tyst. Tom hundarna ligger däckade i soffan. Egentligen ska man vara tacksam för lite egentid men det är nästan så jag vill gå och pilla lite på henne så hon vaknar :P
I torsdags var Sussi, Amanda och William här och hälsade på. Väldigt trevligt. Man tänker inte på hur länge det blir mellan gångerna förrän man ser barnen och dom har tvär vuxit och blivit jätte stora :)
Det blev ett väldigt lugnt nyår för våran del. Vi tog med oss moster Emma och kusinerna och fick fin middag hos Danne, Ida, Agnäs och Tilda. Jätte god mat och väldigt trevligt sällskap. Ett utmärkt sätt att fira nyår på. Det tackar vi för.

God fortsättning på det nya året :D


Amanda


Sussie och William


Tuva smakar på tutten


Mamma


Pappa


Agnes och Tilda i prinsessklänningar


Klänningarna funkade inte så bra att leka i så dom åkte av


Värdparet Ida och Danne


Bästa moster och lilla Rasmus


Söta Wiggo med myror i brallan

Kramar familjen :D

RSS 2.0