En tand

Tuva har i veckan fått sin allra första tand. Än ser man den inte mycket eftersom den ligger i kant med tandköttet fortfarande. Men den känns desto tydligare. I samband med detta har hon haft en mindre matvägran. Men allt börjar gå till sig nu. Tanden bredvid ligger just under tandköttet. Så det dröjer nog inte allt för länge tills den med tittar fram också.

Veckan i övrigt har varit lugn, vi har varit på mamma fika hos Frida och Alma, hälsat på i mormors stuga och handlat nya leksaker till Tuva.

Besök gärna min andra blogg http://lottaume.blogg.se/


Mamma fika hos Frida och Alma



Tuva testar ny frisyr




Hälsar på i mormors stuga


Provar pappas mössa


En av dom nya bitleksakerna


Se så duktig, kan stå själv.


Kramar familjen.

Ordentligt oväder

Vårat internet har legat nere i över 3 dagar nu. Direkt resultat av åskan som drog över i torsdags. Mycket irriterande. Lillan har äntligen börjat äta lite burkmat nu. Efter några dagars trugande med sötpotatis och nötkött går numera det mesta ner. Jag har inte vågat prova något annat än men har kalops på lager när sötpotatisen är slut.

Micke har varit ledig i veckan så vi har fått mycket tid tillsammans. Jättemysigt. Vi har även umgåtts en del med syrran och hennes barn. Vi har haft Mickes pappa och sambo här på middag, vi har varit på mamma fika hos Anna och Maya och vi har varit barnvakt till söta Rasmus.



Mamma fika hos Anna och Maya


Just efter åskan dragit förbi



Middagsgästerna tog med sig både grill och mat



Skål för sommaren och god mat :)



Tuvas farfar och mys med pappa


Lena passar på att mysa med Rasmus


Tuva och Rasmus



Kramar familjen.

Nästan sommar

Det känns så skönt att sommaren nästan är här. Ännu mer skönt att jag ska få njuta av dess helhet i år. Även om jag misstänker att den inte kommer innefatta allt för mycket solande och badande (nog för att jag sällan badar ändå). Lillan växer inte fullt lika mycket nu för tiden. Vilket känns skönt. Det innebär att hon kan ha samma storlek lite längre. Det blir alltså inte lika dyrt för oss. Vad gäller lillans utveckling har inget revolutionerande hänt denna vecka heller. Hon har haspat ur sig några hej, troligtvis för att hon härmat mig och en ren slump. Men lika gulligt för det. Hon sitter själv. Men inte helt stabilt utan kan tippa lite hit och dit när hon är trött och okoncentrerad. Jag hoppas hon väntar med att börja krypa till året ungefär. Så jag får en förhållandevis lugn sommar :)

Förra veckan har lillan blivit 7 månader, vi har varit på mamma fika hos Jennie och Ebba, vi har myst i sommarvädret, vi har haft besök av syrran och Rasmus, vi har bjudit syrran m. familj på middag, Micke har tatuerat in Tuva på handen, Palle har hälsat på och så har vi bjudit Palle och Marie på middag.



Balkongmys i sommarvädret


Soffhäng i söta smurf outfiten


Mammafika hos Jennie och Ebba


Utelek med sötaste Rasmus


Gullunge


Laddar inför Sverige - Finland fiaskot


Kramar familjen.

7 månader

Eftersom jag ser Tuva varje dag så är det svårt för mig att se allt som händer. Man blir lite hemmablind. Så länge det inte är större saker. Hon har inte fått tänder. Men jag tror det är på god väg med tanke på hur mycket hon dreglar hela tiden. Hon sitter ganska bra själv. Men tippar om vart annat så man måste ha stöd på sidorna. Hon är inte i närheten av att börja krypa. Vilket jag själv tycker är ganska skönt. Ett tag till med lugn och ro. Ställa sig upp mot möbler känns också väldigt långt bort. Tuva blir 7 månader imorgon. Igen konstaterar jag hur fort tiden går. Jag har iaf hela sommaren att njuta av tillsammans med henne.

I veckan har vi, förutom alla promenader, haft mamma och bäbis gänget här på fika, varit på öppna med syrran och lillkusinen, fått besök av Tuvas farmor, veckohandlat på Maxi och hälsat på i Patriks stuga.


Sötaste lillan



Mammafika hemma


Skrattar


Vid havet i Patriks stuga


Gungar för första gången


Kramar familjen.

Störd nattsömn

Tuva har på senaste fått för sig att vakna mitt i natten igen. Inte för att vara vaken särskilt länge. Oftast räcker det med att stoppa in tutten för att hon ska vända sig till rätta och somna om. Jag däremot har mycket svårare att somna om och ligger därför och vrider och vänder mig rätt länge innan jag har ro att somna. Detta resulterar i att jag sällan känner mig utvilad. Jag hoppas det bara är en fas och allt är tillbaka i vanlig ordning snart igen.

Vädret har varit riktigt härligt även denna vecka. Även fast det blivit lite kallare. Jag skulle tacksamt ta emot några dagar med mulet trist väder. Så vi kan ligga inne och göra ingenting utan att få dåligt samvete.

Vi har varit på mammafika hos Jenny och Malte, promenerat en hel del, träffat syrran och Rasmus, varit på majbrasan i Röbäck och hälsat på Tuvas gammel farmor i Hörnefors den här veckan.



Mammafika hos Jenny och Malte


Vill leka med våra leksaker


Det ska börjas i tid :)


Söta kusin på besök


Gullungen


Kramar familjen.

RSS 2.0