Stor

Tuva börjar bli så stor. Det känns som jag inte hänger med alls. På babysången i veckan sa Jennie att hon tyckte att Tuva var med på ett helt annat sätt än innan. Super kul. Lilla gumman växer för fort. Vi har börjat med storlek 4 på blöjor i veckan med. Hon väger över 7 kg nu och 3:orna har känts lite små på slutet. Liberos 4:or är från 7 kg och passar mycket bättre. Hon står riktigt bra - det har hon gjort rätt länge, men hon blir bättre och bättre. Nu behöver hon bara lite hjälp med balansen.

I veckan har Marie hälsat på. Vi har varit på babysång. Vi har varit på middag hos farmor som fyllde år. Vi har tittat på hus i Obbola (inget för oss men kul ändå). Vi har varit på stan med Elise och Wille. Vi har storhandlat. Tess och Änzi har varit här. Tuvas farfar och Lena har hälsat på.

Veckan som kommer är fullplanerad, ska bli riktigt kul.


Marie var rolig


Babysång med söta Ebba och Malte


Står med hjälp av pappa


Skrattar


Med Änzi


Med pappa och Gizmo


Leker med pappa


Blåser bubblor


I sin fina Milla hoodie

Kramar familjen


Lugna veckan

Tuva har numera blivit ganska känslig mot människor hon inte träffar så ofta (eller inte har träffat alls innan). Det kan räcka att personen kommer lite för nära för att hon ska börja grina. Tydligen är det vanligt att det blir så när dom blir 4 månader. Hon brukar acceptera dom flesta bara hon får lite tid på sig. Men det är absolut inte som innan att vem som helst kan lyfta upp henne hur som helst.

Den här veckan har vi inte gjort mycket. Vi hade magsjuka i helgen och blev beordrade att stanna hemma tom onsdag. Torsdag var alltså den första dagen vi fick röra oss bland folk utan att riskera att bära med oss smitta. Faktiskt riktigt skönt att bara vara hemma en vecka. På fredagen tog vi en tur till babyproffsen och köpte bitleksaker till Tuva så våra händer får vila lite. Jag misstänker att första tanden inte är allt för långt borta. Igår var vi och hälsade på hos morfar och Rosie och efter det besökte vi Moas dop. Det var jättefint och rätt påkostat misstänker jag. Vi har bokat tid för Tuvas dop och inbjudningskorten kommer skickas så fort vi fått dom.
Idag har moster varit här och hälsat på med kusinerna. Söta Rasmus har börjat växa ikapp Tuva nu.

Vill ni veta mer utförligt vad som händer varje dag (och se ännu fler bilder på sötnosen) besök gärna min andra blogg:

http://lottaume.blogg.se/



Nybadad liten dam


Bus med pappa


Lek på mattan (jag lekte flyplan med hennes tygbok - superkul tyckte hon)


Koncentrerad lek


Mamma är rolig ibland


Fina Moas dop




Bästa Wiggo och Rasmus hälsar på

Kramar familjen.

Magsjuka

I fredags kväll blev Tuva magsjuk. Just då trodde jag inte det var det eftersom hon fick behålla det hon ammat men spydde när hon fick gröt. På lördagskväll fick hon dessutom feber. Morgonen efter var jag också sjuk, sen tog det nog bara halva dagen så var Micke det med. Nu är vi alla på bättringsvägen men rätt spak.

Innan detta har vi hunnit med både babysång och öppna förskolan på Ålidhem. Morfar har varit här och hälsat på, den här veckan ställer vi nog in dom flesta aktiviteterna...

Vi passar på att önska alla en riktigt bra alla hjärtans dag <3




Babygymmet kan vara rätt kul ibland.


Laddad på gröten.




Öppna förskolan.


Morfar hälsar på.


Kramar familjen

Smakportioner

Den här veckan har vi börjat med smakportioner av både gröt och olika puréer. Tuva är ju inte riktigt 4 månader än, vi tjuvstartade en vecka tidigare. Det går jätte bra och hon äter gladeligen det vi stoppar i henne (med undantaget potatis och palsternackspurén som hon tycker är jätte äcklig). Jag misstänker även starkt att det kommer dyka upp en tand snart som hon dräglar och tuggar på allt.

I veckan har vi hunnit med att hälsa på hos Elise och Wille, babysång på Carlskyrkan, öppna förskolan på Ålidhem och agerat värdinna på en Mary Kay hudklass.


Smakar på mammas hand


Sover


Lilla stjärnan


Smakar gröt för första gången


Äter potatis och palsternackspuré

Kramar familjen.

RSS 2.0