Jaga

Tuva har om möjligt blivit ännu snabbare på att krypa. Hon är inte lika sugen på att umgås i samma rum längre heller. Utan beger sig ut på upptäcktsfärd hela tiden. Köket är kul, toan är ännu roligare där finns en massa saker hon inte får leka med. Förbjudet är kul tycker hon. Hennes rum är också roligt där finns oöppnade våtservetts förpackningar. Bästa leksakerna. Hon har även hittat spegeln där. Det är roligt att spegla sig. En stund. I hallen finns skohyllan där hon inte får vara alls. Alltså är den roligast i hela lägenheten just nu. Hon kryper dit. Med flera uppehåll på vägen för att se att jag verkligen följer efter. Sen snabbt mot närmaste sko. När jag lyfter tillbaka henne är hon snabbt iväg igen. Lite så är det hela dagarna nu för tiden. Det har sin charm det med. Inte så lugnt och stilla längre. Jag hoppas skohysterin går över rätt snart. Annars åker alla dojjor in i garderoben.

Jag har lagt ut ett videoklipp på lillans framfart på min andra blogg. Det hittar ni HÄR.

I veckan har vi varit hemma ganska mycket. Men förutom det har vi storhandlat, lillans morfar har hälsat på, Tess har varit här på middag, lillans farmor och Kalle har hälsat på och Kovan och Maria har varit här på middag.



Det gäller att hänga med när fröken är på språng.


Mellanmålet är numera utbytt mot en vällingflaska. Lite smidigare så.


Om hon kunde skulle hon gärna klättra upp i soffan.


Alla leksaker ska upp dit i vilket fall.


Söt in action.


I bilen.


Premiär går själv med lära-gå vagnen.


Fröken bus.


Trött och mysig innan läggdags. Bästa tiden.


Knäböj framför spegeln.


Våtservetterna är väldans roliga.


På väg att ge sig själv en puss i spegeln.



Kramar familjen.

Full rulle

Tuva är rätt snabb på att krypa efter en dryg veckas träning. Hon ställer sig lätt mot soffan, bord och stolar. I morse lyckades hon t.o.m ställa sig mot dörrkarmen in till hennes rum. Hur hon lyckades med det har jag ingen aning om då hon stängt dörren om sig och jag var på toan och borstade tänderna. Förvånad vart jag när jag öppnade dörren och hon stod på andra sidan och tittade förvånat på mig. Sin 5:e tand har hon fått dessutom. Jag tror den 6:e är väldigt nära med då man ser den tydligt under tandköttet. Längst ut är det så vitt att det nästan ser ut som den redan spruckit igenom.

I veckan har det inte hänt allt för mycket. Vi har hälsat på Tuvas farmor två gånger, Tuvas mormor har kommit hit och hälsat på, Marie har också hälsat på och så har vi hälsat på hos Tuvas morfar.

Kika gärna in på min andra blogg HÄR.



Full fart


Försöker fånga kameran


Mammamys på kvällskvisten


Nya fodrade regnoverallen fyndad på ellos rea kommer bli super i höst/vår


Utslagen somnade skruttan i mitt knä just innan lunch


Tidningar är såååå intressant


På bushumör (för jämnan numera)


Med mormor


Försöker leka med Diva, hon är inte allt för imponerad


Bästa sovställningen



Kramar familjen.

10 månader

Tuva blev för några dagar sedan 10 månader. På dagen började hon krypa. Det såg ut som hon suttit och ruvat på det länge. För hon satte iväg över hela mattan på en gång. I samma veva reste hon sig till stående mot soffan helt själv. Så nu händer det grejer vill jag lova. Efter några dagars övande börjar hon bli rätt snabb. Med allt detta följer ett sämre humör. Dels tror jag det beror på den frustration när saker inte går som hon tänkt. Men också därför hon fått en stark egen vilja. Hon vet vad hon får ha och vad hon inte får ha. Det enda hon vill är få tag på allt hon inte får ha. Det börjar bli väldigt hög tid att barnsäkra så smått här hemma nu.

Veckan som gått har vi bla: haft middagsgäster, blivit bortbjudna på middag, varit på 1:års kalas, traskat på stan med syrran och Rasmus, varit på 10 månaders kontroll (hon är nu 73 cm lång och väger 9,8 kg), hälsat på syrran, gjort Nolia, fått besök av Sussie och barn och varit på mammadate hos Jennie och familj.

Kika gärna in på min andra blogg HÄR för mer bilder.



Kovan och Maria här på middag


Bortbjudna på 3 rätters middag hos Cilla och Nils


Tuva visar hur vig hon är


Söta Moas 1:års kalas


Peter och Angelica här på middag


Tuvas mellanmål på Nolia


Tuva leker förtjust med gardinen


Provkör kusinens blixten mcqueen efter bvc


Helt plötsligt massa barn när Sussie med barn och syrran och Rasmus hälsade på


Tuvas första klippning, av luggen alltså


Mammadate hos Jennie och familj.



Kramar familjen.

Strandhäng och middagar

Om 5 dagar blir Tuva 10 månader. Det känns rätt overkligt att hon snart fyller ett år. Hela Juli tycker jag sprungit förbi mycket fortare än planerat, å andra sidan verkar det vara så mest hela tiden numera. Hon växer så det knakar. Än sitter hon hyfsat still på rumpan. Vilket är riktigt skönt. Jag bävar lite för när hon kommer på hur hon tar sig framåt och mina lugna dagar inte kommer vara så lugna längre.

Som förra gången tar vi veckan i bilder. Mer info och bilder finns som vanligt på min andra blogg. Den hittar du HÄR.




Laddar inför en dag i solen


På grillfest hos familjen Larsson


På middag hos familjen Marksén


Badar fötterna i Brännäsets havsbad


Klappar händerna


Hänger på Nydala med kusinerna och moster


Försökte sola på Nydala dagen efter med men gav upp pga kalla vindar


Middag med Tess


Playdate med söta Moa


Äter hemlagad köttfärssås för första gången



Kramar familjen.




RSS 2.0