Flaskbekymmer

Jag har känt att det är dax att sluta amma ett tag nu. Tyvärr har inte Tuva varit lika intresserad av den idén och har stenvägrat att ta flaskan. Välling är ingen höjdare alls. Därför beslutade vi att prova med ersättning istället. Det har hon druckit ur flaska förut utan större problem. Det gick mycket bättre. Efter några dagars trugande dricker hon nu utan problem 180 ml ersättning ur flaska.

Eftersom Micke blev magsjuk förra söndagen har vi hålt oss hemma större delen av veckan för att undvika att smitta ner andra. Det vi hunnit med förutom promenader i det underbara vädret som veckan bjudit på är: lunch date med Helena på stan, Palle har hälsat på, vi har varit på middag hos Tuvas morfar, vi har storhandlat, varit på middag hos Tuvas farmor, besökt Röbäcks 4H gård, haft besök av syrran med barn, varit på middag hos Danne och Ida och hälsat på Tuvas gammel farfar och farmor.

Gå gärna in på min andra blogg http://lottaume.blogg.se/ för att läsa mer.



Soffmys med Gizmo och mamma


Promenad i det fina vädret


Det är fortfarande intressant med fötterna


En slagen hjälte


Middag hos morfar


Wiggo provsitter ponny


Inviger nya fina jackan



Kramar familjen.


3-års kalas

Tuva kan nästan sitta själv nu. Hon har blivit väldigt stark i ryggen och kan häva sig upp från halvliggande i babysittern. När vi var på öppna tidigare i veckan satt hon själv och lekte ganska länge. Fram tills dess hade vi ingen aning om att hon var så duktig. Hon sitter oftast med stöd hemma så vi har inte reflekterat över att faktiskt kan sitta själv. Nu får hon träna att sitta själv en stund varje dag. Så det kommer nog inte ta lång tid innan hon inte behöver något stöd alls.

I veckan har vi varit på mamma-bebis fika hos Frida och Alma, varit på öppna på Teg, kusin date, hälsat på Jennie och Ebba, Tuvas farfar och Lena har hälsat på, vi har shoppat, varit på Hugos 3-års kalas och hälsat på Tuvas mormor.



Hos Frida och Alma




Försöker rymma från babysittern


Sitter helt själv


Fredagsfin


Besök hos Jennie och Ebba


Lördagsfin


Hugos kalas


Hugos kalas


Kramar familjen.

6 månader

I veckan har Tuva blivit 6 månader. Jag tycker tiden bara försvinner. Minsting tiden är definitivt över nu. Hon sträcker sig efter saker hon vill ha. Finmotoriken har också blivit mycket bättre eftersom hon kan plocka upp saker hon vill ha som ligger på bordet eller golvet framför henne. Hon pratar ännu mera. Hon sitter ganska stabilt med stöd. Hon har blivit mycket mer rörlig på skötbordet. Hon har fått mycket mer humör. Våran bebis håller på att bli stor.
Vi har även börjat med välling och gröt anpassat från 6 månader. Gröten var inga problem. Vällingen har vi fått bråka lite mer över. Nu tycker hon inte att den smakar allt för äckligt. Däremot vägrar hon ta flaskan. Så vi får se var detta slutar.

Annars i veckan har vi varit på barnkliniken för tummen-projektet, Marie har hälsat på, vi har varit på öppna på teg och träffat Jennie, Ebba, Frida och Alma, Anna med dotter har varit här och hälsat på, vi har hälsat på morfar och idag har vi varit ute i Ytterboda och firat Sussi som fyller 30. Stort grattis vännen!


Tuva gör syntest för tummen-projektet

 

Go och glad...

 

Öppna med Alma och Ebba

 

Äter välling med hela ansiktet

 

Fredagens klänning

 

Balkongmys

 

Dagens klänning

 

Kramar familjen



Vaccination

Den här veckan har varit rätt lugn. Tuva fick sin andra vaccination i torsdags och det resulterade i 39 graders feber. Lillstackarn tyckte inte alls det var särskilt kul. Tur vi hade alvedon hemma. Febern var nästan borta morgonen efter och nu mår hon bra igen. Däremot har hon dragit på sig en väldigt seg förkylning som vägrar släppa taget. Så fort jag tror att den är på väg att bli bättre vänder det och blir sämre igen.

Vi har varit hemma rätt mycket i veckan. Bjudit hem mammorna på fika, tagit en runda på stan, vaccinerat Tuva, besök till Obbola och idag har vi hälsat på Tuvas farmor.

Den fina klänningen jag köpte för halva priset på lilla mirakel.



Mammafikat i måndags.


Mammafikat i måndags.


Soffmys med pappa och Diva.


Söta bamse klänningen från min farfar.


Med pappa i coolaste bootsen från Jenny :D


Sötaste rockbruden <3


Kramar familjen.

RSS 2.0