Midsommar

För att fortsätta på samma spår, Tuva sitter inte stilla längre. Hon kryper inte. Förhoppningsvis är det några veckor bort innan hon förstår hur man går till väga då. Men hon vickar och gungar sig fram. Jag tror inte riktigt hon har koll eller kontroll på det hon gör. Men hon har förstått att hon på något sätt tar sig fram, bak eller runt. Just nu hoppas jag innerligt att hon inte kommer på hur hon kontrollerat tar dig fram. Åtminstone tills våran bilsemester är över. Gärna tills hela sommaren är över.
Hon har börjat säga bababa och faktiskt lyckats får fram mamamama också :)

Veckan har varit väldigt lugn, vi har haft besök av syrran och R, jag har lagat barmat till Tuva, som hon förövrigt ratade fullständigt, vi har hälsat på hos lillans farmor, vi har hälsat på Helena m. familj i Sörmjöle, vi har firat midsommar i mammas stuga också i Sörmjöle, vi har hälsat på Tuvas farmor igen och vi har bjudit in oss själva på grillat i Patriks stuga.


Sover så sött


Hon står ganska stabilt en liten stund om man ställler henne mot soffan


Sötis


Midsommar fin


Myser med mormor


Myser med farmor


Satsade på en variant av tuppkammen under middagen hos Patrik



Kramar familjen.

Inte enligt planen...

Tuva sitter inte helt still längre. Hon har iofs inte själv märkt att hon kan förflytta sig i sittandes position. Inte alls lång bit, det handlar om en dm eller två. Jag som hela tiden tyckt att hon kan vänta med det. Åtminstone till sommaren är över. Det skulle vara så bekvämt. Jag hoppas därför att detta bara var en tillfällighet och inte kommer hända igen på en månad eller två. Oftast brukar inte mina förutsägelser stämma överens med verkligheten så bra har jag märkt. Men jag håller tummarna för att denna faktiskt gör det.

I veckan har vi varit på öppna förskolan på Ålidhem (istället för mamma fikat), haft besök av syrran och Rasmus, traskat på stan med syrran och Rasmus, haft barnvakt för första gången så jag och Micke kunde gå på bio, gått på Obbola marknad, varit på middag hos lillans morfar och hälsat på hos Issa och Darek för att fira bästa Junos 2 års dag.


Tuva i härlig morgonfrilla


På öppna förskolans sommarfest


Tuvas nya fina solhatt


Gizmo är för rolig


Det kliar fortfarande i munnen


Klänningen är senaste tradera fyndet


Ute på morfars baksida


Lilla bus kalasklädd


Har fröken tänkt börja krypa snart tro?



Kramar familjen.

8 månader

Veckan som var har Tuva blivit 8 månader. Jag begriper fortfarande inte vart all tid tar vägen. Jag tycker att det nu märks att hon är med på ett helt annat sätt. Hon sitter mest och observerar allt samtidigt som hon pratar / låter ganska mycket. Hon kopplar ihop saker och jag tror att hon förstår långt mycket mer än jag kan begripa. I min lilla värld är hon ju fortfarande min lilla bebis. Bara för att hon inte kan göra sig förstådd innebär ju inte det att hon inte förstår. Jag har lyckats fånga hennes hejhej på video och la upp det i min andra blogg. Det inlägget hittar ni HÄR.

Vi har under veckan firat Sveriges nationaldag, grillat på bölesholmarna, varit på mamma fika, fått besök av syrran och Rasmus, solat på böleshomarna, grillat med middagsgäster, besökt mormors stuga, hälsat på hos morfar och gjort balkongen sommarfin.

Gå gärna in på min andra blogg med, den hittar ni HÄR.

Firar första nationaldagen


Mamma fika hos Jennie och Ebba


Utelek i högsommarvärme


Syrran och Rasmus höll oss sällskap


Underbar förmiddag på bölesholmarna


Perfekt eftermiddag med grillning och underbart sällskap


Första utomhus badet i mormors stuga


Myser med pappa även det i mormors stuga


Lilla söt med morgonfrilla


Balkongpyssel



Kramar familjen


Tand nummer 2

Den här veckan har varit lite extra grinig. Även om Tuva inte är särskilt grinig ens då. Det är inte så konstigt heller då jag kunnat känna den andra tanden jätte tydligt genom tandköttet men den har inte riktigt velat tränga igenom. Det tog några dagar. Nu kan Tuva stoltsera med 2 supergulliga små tänder.
Vi har i veckan gjort BOEL-testet. Allt såg jätte bra ut och fröken växer precis som hon ska. Hon följer sin egen kurva utmärkt. Hon ligger ett steg över normalkurvan. Men det är inte så konstigt då jag låg långt över normalkurvan hela graviditeten.
Tuva pratar sitt egna språk. Dadada har hon kunnat säga länge. Ett videoklipp på det hittar ni HÄR. Hon har nu även börjat säga hejhej hyfsat rent. Så gulligt. Ska se om jag kan få även det på video framöver. Så sänder vi en liten tanke till lilla Rasmus som nu kan säga mamma.

Den här veckan har vi haft besök av syrran och R, varit på mammafika hos Jenny och Malte, varit på bvc, hälsat på syrran och R, varit på middag hos Mickes farmor och farfar (där var även Mickes pappa, Lena och Mickes faster från södra Sverige) sprungit på stan, grillat med syrran och familj och firat bästa syrran på hennes födelsedag.

Gå gärna in på min andra blogg med http://lottaume.blogg.se/.


Tuva är ute och går med hjälp av pappa


Mamma fika hos Jenny och Malte


Bus framför spegeln




Middag hos Mickes farfar och farmor


Mys med mamma


Båda tänderna tittar fram



Kramar familjen.

RSS 2.0